Masura 41.112

Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective:

a. Îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă; b. Îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură; c. Creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri; d. Creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.

Fondurile totale alocate Măsurii 41.112  sunt de 440.000 euro din care:
Nr. de proiecte prevăzute Cost total mediu Estimarea costului total pe Măsură Contribuţia FEADR Măsură Contribuţia public naţională Contribuţia privată
11 40.000 440.000 352.000 88.000 -
 

Informatii la zi

Pentru a fi la zi cu ultimele informaţii privind Măsura 112 vă rugăm să accesaţi site-ul www.apdrp.ro la secţiunea Investitii prin PDNR/ Măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri"  

Modificari recente

  Pentru FORMULARELE de PLĂŢI specifice Măsurii APĂSAŢI AICI   Pentru PROCEDURI DE LUCRU şi formulare specifice Măsurii APĂSAŢI AICI  

Atenţie! Cererea de Finanţare trebuie deschisă cu Adobe Acrobat Reader versiunea 9.3.0. În cazul în care aveţi o altă versiune de Adobe Acrobat Reader, vă sfătuim ca înainte de instalarea versiunii 9.3.0 de pe pagina oficială de internet a APDRP (www.apdrp.ro) să dezinstalaţi mai întâi versiunea dumneavoastră şi după aceea să instalaţi versiunea disponibila pe site. Pentru a vizualiza versiunea dumneavoastra de Adobe Acrobat Reader, accesati meniul Help -> About Adobe Reader. De asemenea, vă recomandăm ca sistemul de operare al calculatorului personal să fie Windows XP!

  Ultima versiune a documentelor necesare accesării măsurilor PNDR, precum şi toate anexele necesare scrierii şi depunerii unui proiect se găsesc pe site-ul www.apdrp.ro, la secţiunea destinată fiecărei măsuri.  

Important

Pentru proiectele care prevăd construcţii sau montaj este necesar depunerea atât a PROIECTULUI TEHNIC, cât şi a STUDIULUI DE FEZABILITATE

 
Nr.Crt. Tip document Nume document Actiuni
1. PDF Ghidul Solicitantului Masura 112 - Sesiunea VII Descarca
2. LINK Cerere de finantare Masura 112 APDRP Deschide
3. PDF Fisa Masurii Descarca
4. PDF Verificarea conformitatii - Formular GE2.1L Descarca
5. PDF Verificarea eligibilitatii - Formular GE3.1L Descarca
6. Word Criterii de selectie - Formular GE3 2L Descarca

"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

steag ue

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”

Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Programul Național de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

PNDR este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.