Alte activitati de animare a teritoriului

Participare la Intalnirile Europene din Transilvania “Ruralitate si Inovatii, in perioada 8,9 si 10 octombrie 2014 »


In perioada 8,9 si 10 Octommbrie menagerul al Asociatiei Gal Colinele Tutovei a participat la Intalnirile Europene din Transilvania “Ruralitate si Inovatii la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca. In cadrul acestui eveniment s-a discutat despre : Rolul amenajării teritoriului în dezvoltarea zonelor rurale politici de dezvoltare a teritoriilor, definirea inovației teritoriale ; Noile utilizări ale teritoriilor rurale proprietate, flux, servicii. Atractivitatea teritoriilor: valorizarea atuurilor locale și a dinamicilor economice.

Participare la Conferinta Tematica “Ferme Mici si Asociere”, in perioada 02-03 Octombrie 2014 »


In perioada 02-03 Octommbrie responsabilii tehnici ai Asociatiei Gal Colinele Tutovei au participat la Conferinta Tematica organizata de Reteaua National De Dezvoltare Rurala si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la Hotel Unirea , Iasi. La acest eveniment au participat oficialitati importante: Daniel Constantin – Viceprim Ministru, Minsistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gerorge Turtoi- Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihai Herciu-Director General DGDR-AM PNDR. In cadrul acestui eveniment s-a discutat despre: Agricultura, sector principal în strategia națională pentru creșterea competitivității; Finanțarea dezvoltării rurale prin PNDR 2014-2020; Cum este susţinută ferma mică în noul PNDR 2014 -2020

Participare la AGRICULTURA ECOLOGICA, 25 septembrie 2014 »


In perioada 25 septembrie 2014 responsabilul administrativ al Asociatiei Gal Colinele Tutovei a participat la Agricultura Ecologica, organizata de Camera de Comert Bacau , in Aula Universitatii Vasile Alecsandri Bacau. La acest eveniment au participat : Ministerul Economiei –Directia Generala Promovare Expert, Ministerul Agriculturii, Institutii ale Prefectului, Consilii judetene, Directii Agricole Judetene, Agentii de Platii si Interventii in Agricultura, Agentii pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Oficii Judetene de Consultanta Agricola. Universitati, Primari de comune, Organisme de inspectie si certificare a produselor ecologice,Organisme de inspectie si certificare a produselor ecologice, Operatori in agricultura ecologica, Specialisti in agricultura ecologica, Asociatii ale producatorilor de produse ecologice, Fermieri. Evenimentul si-a propus sa ofere partcipantilor informatiile necesare pentru a deschide o afacere cu produse ecologice, de a cunoaste regementarile eurupene si nationale in domeniul agriculturii ecologice si posibilitatile de finantare a agriculturii ecologice romanesti, in contextual Strtegiei Nationale de Export.

Participare la reuniunea Grupului de Lucru Leader in perioada 22-23 septembrie 2014 »


Eveniment organizat in perioada 22-23 Septembrie 2014, la Piatra Neamt, Hotel Ceahlaul. Programul RNDR a cuprins Grupul de lucru Leader- cu tema LEADER –Lectii invatate si solutii pentru imbunatatirea masurii

Montare panouri informative in comunele din Gal, pentru o mai buna vizibilitate »


Comuna Colonesti

Comuna Damienesti

Comuna Filipeni

Comuna Horgesti

Comuna Izvoru Berheciului

Comuna Lipova

Comuna Negri

Comuna Odobesti

Comuna Oncesti

Comuna Parincea

Comuna Plopana

Comuna Prajesti

Comuna Rosiori

Comuna Saucesti

Comuna Secuieni

Comuna Stanisesti

Comuna Traian

Comuna Ungureni

Comuna Valea Ursului

Comuna Vultureni

Participare la seminarul LEADER Franta-Romania in perioada 11-13 Septembrie 2013, Ploeuc-sur-Lie »


Seminar organizat de GAL din Sudul Regiunii ST-BrieuC din Franta avand ca obiective: Stimularea cooperarii transnationale intre Gal-urile din Romania si GAL-URILE DIN Franta, consolidarea parteneriatului dintre Franta si Romania intre actorii de dezvoltare rurala implicate in implementarea strategiilor de dezvoltare locala LEADER


"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

steag ue

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”

Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Programul Național de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

PNDR este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.