Intrebari frecvente

Necesitatea avizului fitosanitar la accesarea Măsurii 121

Intrebare:
Doresc să accesez Masura 121 pentru a achiziţiona un utilaj agricol purtat, şi doresc să cunosc punctul dumneavoastră de vedere cu privire la necesitatea avizului fitosanitar în cazul achiziţiilor de utilaje agricole?
Raspuns:
În cazul în care proiectul prevede doar achiziţia de utilaje agricole, nu este necesar depunerea avizului fitosanitar.

Ce investiţie se consideră “investiţie similare” în cazul realizării obiectivului construire/  modernizăre grup sanitar?

Intrebare:
In cazul in care am mai beneficiat de programe de finantare pentru modernizare, reabilitare scoli, fara insa a avea ca si obiect construire/reabilitare grup sanitar, se considera investitie similara?
Raspuns:
Se consideră investiţie similară, doar dacă beneficiarul a mai obţinut finanţare nerambursabilă prin alte programe naţionale sau europerne pentru acelaşi tip de activitate, respectiv construire şi/sau modernizare grup sanitar în interiorul şcolii/ grădiniţei sau lipit de aceasta.

Avizul cu recomandări emis de către filiala teritorială a Ordinului Arhitecţilor trebuie depus la faza PTH?

Intrebare:
La depunerea dosarului cererii de finantare, Proiectul Tehnic trebuie insotit si de Avizul cu recomandari emis de catre filiala teritoriala a Ordinului Arhitectilor?
Raspuns:
PTH = Proiect Tehnic de Execuţie, identic ca şi soluţii tehnice cu Studiul de Fezabilitate, prin urmare, avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism, inclusive cele solicitate prin Ghidul Solicitantului Măsurii 322, sunt valabile atât pentru faza SF cât şi pentru faza PTH, inclusiv Avizul cu recomandari emis de catre filiala teritoriala a Ordinului Arhitectilor.

Proiect finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ prin FEADR, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, Axa 4 LEADER. Contract de finanţare Nr. C43120211210448412/11.02.2013.

steag ue

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.