Informare cu privire la strategia de dezvoltare locala

Întalnirea reprezentantilor GAL Colinele Tutovei cu reprezentantii serviciului LEADER »


Întalnirea reprezentantilor GAL Colinele Tutovei cu reprezentantii serviciului LEADER din cadrul OJFIR Bacau, reprezentanti ai CDRJ Iasi, și reprezentanti ai GAL-urilor din judetul Bacau, in vederea accelerarii implementarii strtegiei de dezvoltare locala. Comunicat de presa (1) small

Participarea in cadrul unor evenimente locale, organizate de comunitate, in vederea informarii publicului larg asupra stadiului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locala »


Vizite exemplificative la proiectele finantate prin GAL »


Activitatea “ Vizite exemplificative la proiectele finantate prin GAL” face parte din actiunea “Furnizarea de informatii cu privire la Strategia de Dezvoltare Locala”. Activitatea presupune vizitarea unor exemple de buna practica, pentru investitiile realizate pe masura M322, de catre administratiile locale, in cadrul proiectelelor finantate prin Gal. Din 14 vizite exempificative propuse , aparatul tehnic Gal, a realizat 4 vizite exemplificative , urmand ca restul vizitelor a se realizeza in perioada urmatoare. Mai multe informatii: http://www.desteptarea.ro/scoala-modernizata-cu-bani-europeni-la-zapodia/ Mai multe informatii: http://www.desteptarea.ro/iluminat-public-modern-la-horgesti-cu-bani-europeni/ Mai multe informatii: http://www.desteptarea.ro/investitii-de-62-000-de-euro-la-gradina-botanica-din-prajesti/ http://www.jdb.ro/fondurile-europene-salta-comunele-judetului-prajesti-horgesti-traian/ Mai multe informatii: http://www.desteptarea.ro/investitii-de-50-000-de-euro-in-iluminatul-public-de-la-rosiori/ http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/panouri-fotovoltaice-pentru-satenii-din-rosiori-foto--217231823.html Mai multe informatii: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/130-000-de-euro-pentru-un-targ-comunal-la-bacau--217231399.html Valea ursului - Moderniare iluminat public Ansamblul Mugurasii Saucesti - proiect cultural Izvoru Berheciului - Spatiu de joaca pentru copii Lipova - Constructie grup sanitar Odobesti - Modernizare iluminat public Saucesti - Lucrari de corectare a torentilor Stanisesti - Construire grup sanitar Ungureni - Infiintare sistem de iluminat public

Comunicat de presă – eveniment informare »


În data de 8 septembrie 2015 în comuna Oncești, Asociația Grup de Acțiune Locală "Colinele Tutovei", organizează un eveniment de informare in cadrul activitatii „Participarea în cadrul unor evenimente locale, organizate de comunitate, în vederea informării publicului larg asupra stadiului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală". Activitatea se va desfășura în cadrul proiectului "Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului" finantat în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) implementat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), Axa 4 LEADER sub-masura 431,2, nr. contract C43120211210448412/ 11.02.2013, cu respectarea "Manualului de proceduri pentru implementarea contractelor de finanţare aferente măsurii 431- sub-masura 431.2". Activitatea are ca scop informarea asupra stadiului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locala, diseminarea rezultatelor obtinute la Gal, prin distribuirea de materiale informative

Actiuni de informare in comunele partenere (Oncesti, Traian, Parincea, Plopana) organizat sub forma de grupuri de lucru, desfasurat in perioada 26 iunie – 24 iulie 2015 »


Asociația Grup de acțiune Locală “ Colinele Tutovei” a organizat în perioada 26 iunie – 24 iulie, în comunele Plopana, Oncești, Parincea, Traian activități de informare – grupuri de lucru. Tema grupurilor a avut ca scop aprofundarea modului de întocmire și depunere a dosarului de plată pentru beneficiarii de proiecte M112; M121; M322, M312 cu finanțare GAL. În cadrul grupurilor de lucru s-a evaluat stadiul de implementare a proiectelor, urmărindu-se accelerarea absorbției fondurilor din Strategia de Dezvoltare Locală. Participantii din comunele Plopana, Oncești, Parincea, Traian au primit materiale de informare cu privire la mecanismul de implementare a cererilor de plata , abordarea practică privind initierea și depunerea cererilor de plata (dosare de plată).

Comunicat de presa – Grupuri de lucru »


În perioada 26.06-24.07.2015, Asociatia Grup de Actiune Locala "Colinele Tutovei", organizează în cadrul activității de informare 4 Grupuri de lucru în comunele Plopana, Traian, Părincea, Oncești. Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului "Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului" finantat în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) implementat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), Axa 4 LEADER sub-masura 431,2, nr. contract C43120211210448412/ 11.02.2013, cu respectarea "Manualului de proceduri pentru implementarea contractelor de finanţare aferente măsurii 431- sub-masura 431.2". Activitățile au ca scop aprofundarea modului de întocmire și depunere a dosarului de plată pentru beneficiarii de proiecte M112, M312, M322, M121 cu finanțare GAL. În cadrul grupurilor de lucru se va evalua stadiul de implementere a proiectelor, urmăridu-se accelerarea absorbției fondurilor din Strategia de Dezvoltare Locală.

Seminar privind “Valorificarea Potenţialului Local prin implementarea de Strategii de Dezvoltare Locală în Teritoriul GAL Colinele Tutovei” desfasurat in perioada 12 decembrie 2013 »


In curs de actualizare.

Calendar privind vizitele in teren pentru perioada martie-octombrie 2014 »


Deschide Calendar privind vizitele in teren pentru perioada martie-octombrie 2014

Seminar de informare cu tema “Parteneriatul, o sansa in dezvoltarea teritoriului Gal Colinele Tutovei” »


Seminar de informare cu tema “ Parteneriatul, o sansa in dezvoltarea teritoriului Gal” Colinele Tutovei” in perioada 12 noiembrie 2014 In perioada 12.11.2014 Gal” Colinele Tutovei” a organizat un seminar de informare cu tema  “Parteneriatul, o sansa in dezvoltarea teritoriului Gal” Colinele Tutovei”. Evenimentul a fost organizat , la Caminul cultural din comuna Saucesti, judetul Bacau si a reunit reprezentanti ai CJBacau, OJFIR Bacau, reprezentanti ai U.A.T, beneficiari de proiecte, persoane fizice si juridice din teritoriu Gal. Seminarul de informare a cuprins discutii cu privire la: -       Stadiul absorbtiei fondurilor la 1 noiembrie 2014. -       Prezentarea proiectelor de success din teritoriul GAL -       Perspectivele dezvoltarii durabile a teritoriului in baza noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 -       Dezvoltarea structurilor associative in agricultura. Intreprinderea comunitara. Participanții la seminarul din comuna Săucești au primit materiale de informare cu privire la activitatea Grupului de Acțiune locală și au urmărit, în premieră, spot-ul video cu proiectele de succes din teritoriul GAL Colinele Tutovei. Acesta poate fi vizionat pe pagina web http://www.galcolineletutovei.ro/comunicare-in-mass-media

Sesiune de informare, animare si comunicare cu tema ’’Provocari si oportunitati in noua politica agrara 2014-2020 in perioada de 06 septembrie 2013 »


Eveniment sustinut la Pensiunea Magic Garden, cu participarea reprezentantilor : CJ. Bacau, OJ.PDRP Bacau, CRPDRP Bacau, partener BRD Bacau, reprezentant SC .ESTRAGROTECH. SRL., reprezentant U.A.T, persoane fizice si juridice din teritoriul GAL. In cadrul acestui eveniment au avut loc discutii privind Noua Strategie de Dezvoltare Rurala 2014-2020


"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

steag ue

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”

Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Programul Național de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

PNDR este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.